.
Smått&Gott
.
.
KennethDrinken
,
Drinken skapades av dåvarande barmästaren på Restaurang Aveny i Sundsvall till den allra
första KennethDagen den 29 april 1993. Obekräftade rykten förtäljer att han hette Bosse…
.
Reservation:
Denna drink blandas och intages under eget ansvar och Svenska KennethKlubben
frånsäger sig allt ansvar för uppkomna följdverkningar av vilket slag det vara månde…
.
Man kan säga att denna drink tillför något för alla sinnen och är någonting alldeles extra…
.
Här har du vad du behöver för att fixa till denna festdryck:
.
7 cl Jack Daniels
1 cl Martini Rosso
5 stänk Angostura
..
Skål Kenneth!
.
.
.
.
KennethBakelsen
.
Originalet skapades på Bageri Bakgården i Sundsvall efter några år, troligtvis 1997 eller 1998.
.
Ingredienser Fragilitébotten:
.
½ dl (50 g) sötmandel
2 dl socker
1½ msk vetemjöl
4 äggvitor
.
Ingredienser Övrigt:
.
Rårörda Lingon
3 dl Vispgrädde
Mörk choklad
ca 30 st. styckfrysta ingon
till garnering (alt. Röda vinbär)
.
Gör så här:
.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret och mjölet.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Bred ut smeten tunt på plåt med bakplåtspapper.
Grädda bottnarna i ca 180 gr, mitt i eller i nedre delen av ugnen,
tills de känns torra och lätta, cirka 20 min.
Låt den gräddade botten svalna
.
Under tiden:
.
Vispa grädden med rårörda lingon efter tycke och smak (2-3 msk)
.
Slutprodukten:
.
Den avsvalnade Fragilitébottnen rullas med ca hälften av lingongrädden. som en rulltårta,
och skärs i lagom stora bitar, ca 5-6 cm breda (större eller mindre efter eget behov)
De skurna bitarna läggs med sidan uppåt.
.
Garnering:
.
Smält chokladen,
Skapa lika många ”K” som du har bitar, låt stelna,
Skapa ett rutmönster uppe på bakelsen med den smälta chokladen ,
Spritsa en ”gräddros” mitt på.
.
Garnera ”rosen” med:
..
Citronmelisskvist,
2-3 frusna lingon,
Ett stående “K” av den stelnade chokladen
(alt. ett ”K” av marsipan)
,
Färdigt!
Lite omständligt eller besvärligt?
Ja, men väl värt din möda!
,
Mmmmm…! KennethBakelsen – Smaskens till sista slicken!!
.
.