#1:s Årskrönika 1999

.

.

På en tidigare oupptäckt runsten från 1000-talet, funnen vid de extremt välorganiserade utgrävningarna på Birka i Mälaren, stod att läsa:

“Kenneth den vackre och intelligente for i västerled för att sprida sin omtalade glädje och kunskap omkring sig!”

Alltså redan för 1000 år sedan var Kenneth en glädje- och kunskapsspridare. En tradition som vi upprätthåller med råge vid de allt mer välbesökta tillfällen då Kenneth samlas i allt större omfattningar för att just göra detta.

Under föregående år t.ex., spred Kenneth inte bara glädje utan även program i en sådan omfattning att Svenska Skidförbundet häpnade och organisations-kommitten för Skid-SM i Sundsvall bugade som lakejer (som de Bossar och Kallar de var) var dag när dagskassan skulle redovisas. På stående fot gavs Kenneth option på att sprida dito även vid 1999 års SM i Piteå!

I spetsen för den ovan nämnda utgrävningen på Birka stod naturligtvis en Kenneth. Och inte vilken Kenneth som helst utan en

Kenneth Svensson, arkeolog och numera betitlad “Årets Kenneth 1997″.

Efter mycket grävande och skrapande fann den utomordentliga valberedningen Kenneths meriter utomordentligt oöverträffade och därav valet. Att han bidragit till Kenneths historia genom att gräva i den svenska myllan efter våra svenska anfäder försämrade inte precis oddsen.

.

Årsmötet och efterföljande baluns gick sedvanligt av stapeln i Sundsvall under stor uppslutning av Kenneth, särskilt hitresta Kenneth från våra två nya klubbar,

”Masriket” i Borlänge och ”Guldstaden” i Skellefteå, och vartefter dygnet led även Kenneths Fru.

Sedvanliga lekar, värdiga en Kenneth, följde på årsmötet. Hela kalaset utspelades i Wild West-miljö på Railway Saloon. Kvällen förlöpte utan större intermezzon och inga krutrykande dueller kan rapporteras. Som vanligt en lyckad tillställning.

.

Från Sundsvallshorisonten kan dessutom rapporteras att Kenneth haft möte med andevärlden på Spökhuset. En gastkramande aktivitet som krävde att struparna och nerverna lugnades med därför lämpliga pubvaror efteråt.

Som traditionen påbjuder avnjöts under hösten en av Kenneth tillagad Gås (eller var det flera?), som med vana och flinka händer plockats, tagits ur, tillagats och trancherats av tillräckligt antal och härför särskilt anmälda Kenneth som sedermera efter kortare vilopaus avnjöt densamma i sällskap av Kenneths Fru.

.

Vad har då detta år, det sista året på millenniet, i sitt sköte?

Självklart kommer Kenneth att fortsätta att samlas på olika platser och i olika antal vid olika tillfällen. 1998 var vi 400 medlemmar totalt i hela landet och nya kommer hela tiden till.

Vi syns i de mest skiftande sammanhang i olika media och de allra flesta känner till oss.

Flera lokala klubbar är på gång, så tveka inte du som inte tillhör någon lokal klubb, dra igång direkt. Hör av dig till #1 så får du all hjälp du behöver.

.

Naturligtvis kommer årsmötet att avhållas som vanligt den 29 april. Riktigt hur och var är i skrivande stund inte klart, men var säker på att du får besked. Håll dig alltid á jour med den senaste utvecklingen genom att besöka vår hemsida regelbundet.

Naturligtvis vill vi ha in nomineringar till “Årets Kenneth” och förslag på aktiviteter som kan roa en Kenneth.

Har du en egen hemsida?

Maila då in din hemsideadress till klubben så får du den automatiskt länkad från vår hemsida.

Naturligtvis gör du likadant med “www.kenneth.se”.

Du kan också redan nu förbereda dig på att 29 april år 2000 blir något alldeles extra! Låt oss utropa det kommande millenniet till “Kenneths Millennium”. En tidsepok där våra egenskaper med allra största säkerhet kommer att behövas, eller vad säger Du.?

Bäva månde Bosse och Kalle…

.

.

Hälsningar

.

.

Svenska KennethKlubben

.

.

#1 Krook

.

,

,