Välkommen Kenneth!

 

Sundsvall det datum som du läser detta!

.

Du som redan är medlem känner säkert igen vårt glada hälsningsrop!

Du som inte är medlem och heter Kenneth kanske ser hälsningen för första gången tar dig naturligtvis vidare till “Bli medlem” på direkten!

Heter du inte Kenneth så är du välkommen i alla fall… Men du får i avundsjukt vemod surfa runt på våra sidor, närmast likt, som vi brukar säga, ”Bosse å Kalle å Dom…”

.

När riksdagen under förra seklet, närmare bestämt 1992, klubbade igenom den nya namnlängden, som på den tiden förvaltades av Svenska Akademin, fick Kenneth äntligen en fast namnsdag i almanackan den 29 april med start 1993.

Några kreativa Kenneth i Sundsvall kom på den geniala idén (vilket är en helt egen historia) att fira detta genom att bilda en klubb för alla som heter Kenneth, Svenska KennethKlubben. Under hösten 1992 och vintern 1993 formades så grunderna, stadgar mm till klubben, som hade sitt 1:a och konstituerande årsmöte på Strand Hotell i Sundsvall den 29 april 1993 i närvaro av 13 av de första 15 entusiastiska Kenneth.

Klubben fick en rivstart i och med att Ulf Elfving hade telefonväkteri i sitt radioprogram ”Efter 3” som till stor del byggde på nyheten om att Svenska KennethKlubben hade bildats, något helt nytt, fanns inget liknande i Sverige och vad vi då kunde kontrollera inte i hela världen.

Detta första firande av KennethDagen skedde på en torsdag så vad var mer naturligt än att avnjuta en lunch bestående av ärtsoppa? Något som sker än idag! Vidare genomfördes KennethMästerskap i ölhävning, min blygsamhet förbjuder mig att avslöja vem som vann… Detta följt av Humning&Mumning, d.v.s. detta år bastubad och bad i Hotell Strands dåvarande relaxavdelning. Dagen avslutades så med KennethMiddag dit även Kenneths Fru hade tillträde och slutligen, alldeles innan midnatt, ett hejdundrande FyrMärkeri som blev (liksom även senare upplagor) uppmärksammat inte bara av Kenneth…

Detta “schema” för KennethDagen har stått sig i alla år och ser likadant ut i år som 1993.

1994 tillkom så utmärkelsen Årets Kenneth som tilldelas den Kenneth som under föregående kalenderår utmärkt sig lite extra utöver gemene Kenneth.

Du kan läsa mycket mer om firandet av KennethDagent och Årets Kenneth på annan plats.

.

Den viktigaste uppgiften, som alltid redovisas på årsmötet, är klubbens skrivelse om införande av allmän flaggdag på KennethDagen och i andra hand helgdag. Från början och så länge som de var ansvariga för namnlängden, var det Svenska Akademin, med sin ständige sekreterare, som fick motta skrivelsen.

År 2000 hade  inte längre Svenska Akademin något ansvar så då kom det att bli fler mottagare… Det s.k. ”Kungabrevet” skapades som sedan dess tillställs H.M. Konungen, Regering, Riksdag, Riksdagsmän, Almanacksförlaget, för att nämna några. Du kan läsa originalbrevet på annan plats.

Många är de episoder som inträffat under åren, inte sällan i samband med hemlighetsmakerit runt utmärkelsen Årets Kenneth, som utan egen vetskap och i största hemlighet skall anlända till Sundsvall och bli grundlurad!

En inte alldeles enkel uppgift för oss att lösa och arrangera…

Jag tänker bl.a. på Svenska marinens helikopterdivision som landar en helikopter på Norra Berget i Sundsvall med en intet ont anande Kenneth Svensson, ytbärgare i samband med Estoniakatastrofen och Årets Kenneth 1995, ombord och dessutom som navigatör i helikoptern! Inte nog med det, de fick landa två gånger för att bl.a. TV, som för en gångs skull var sent ute, skulle få sina önskade bilder till sitt reportage!

.

Svenska KennethKlubben har utmärkt sig på flera sätt och är ständigt aktuell i media och inte bara i samband med KennethDagen. 

Bl.a. vår skrivelse ”Kenneth mot Kvinnovåld väckte stor uppmärksamhet på 2006 liksom instiftandet av ”Svenska KennethKlubbens fond för Barncancerfonden- till Ebbas minne” i samband med 15-årsjubileumet 2008.

Idag finns det 12 lokala klubbar runt om i landet, moderklubben i Sundsvall inräknad, som i sin lokala verksamhet fångar upp våra medlemmar.

.

Surfa runt på våra sidor och du kommer att hitta mycket, mycket mer om klubben och vår verksamhet.

Ett eller annat skratt kan utlovas och om inte så får du i alla fall recepten på KennethBakelsen och KennethDrinken. (Varning! Ej för känsliga personer!)

Låt dig väl smaka!

Och Du, än en gång, heter du Kenneth och inte är medlem? Ta dig genast till “Bli medlem” och anmäl dig nu!

För visst vill väl även du vara delaktig i världens mest unika klubb där enbart förnamnet utgör medlemskriterium?

.

#13 Selvehed

Ordförande och Stolt Ständig Kenneth…

.

.