KennethRecept på Smått&Gott

.

KennethDrinken

.

En kraftig VARNING utfärdas! Tillblandas och intages under eget ansvar!

(Den här är någonting alldeles extra, d.v.s. för en Kenneth)
Här har du innehållet så att du kan fixa till denna festdryck…

.

7 cl Jack Daniels

1 cl  Martini Rosso 

5 stänk Angostura 

.

Skål Kenneth !!!!!

.

.

 

KennethBakelsen (original)

10-12 st.

.

Det här behöver du till fragilitébotten:

150 g mandelmjöl

5 dl florsocker

5 äggvitor

0,5 dl mandelspån

.

Övrigt:

3 dl vispgrädde

Lingon

Mörk choklad

Citronmeliss

.

Gör så här:

Fragilitébotten:

Blanda mandelmjöl och 2 1/2 dl florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Tillsätt 2 1/2 dl florsocker och vispa till en maräng. Vänd ner mandelmjölsblandningen.

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strö mandelspån över 1/3 av kakan.

Grädda i 35 minuter. Låt kallna.

.

Under tiden du gräddar i ugnen vispar du grädden tillsammans med lämpligt mängd rårörda lingon efter egen smak

.

Fragilitébotten rullas med lingongrädde och skäres i lagom stora bitar.
Ställes på högkant.

.
Garneras med:
Rutmönster av smält choklad.
Gräddros.
Citronmelisskvist.
2 frusna lingon.
Ett “K” av marsipan (alt smält shoklad).

.


Mmmmm!!! Smaskens till sista slicken!!!!!

.

.