Db kenneth 2003

Årets Kenneth har skapat odödliga strofer

.

ak2003

.

Oh vilken härlig dag. Kenneth

.

Gärdestad var överraskad men glad att få ta emot priset som

.

Årets Kenneth.

.

Foto: Bodil Bergqvist

.

Kenneth Gärdestad är “Årets Kenneth“.
Under högtidliga former tilldelades han på måndagen priset

.

“För att med arkitektonisk skicklighet ha skapat odödliga strofer”

.

Kenneths namnsdag, uppmärksammades som varje år av Svenska Kennethklubben.

.

I år blev det alltså Ted Gärdestads bror Kenneth som fick utmärkelsen.
Kenneth Gärdestad hade lurats av sina arbetskamrater i Stockholm att åka till Sundsvall för att, som han trodde, titta närmare på byggnader och hur de skulle kunna renoveras. Överraskningen blev desto större, när han presenterades för Kennethklubbens medlemmar.
– Det känns väldigt omtumlande just nu, säger Kenneth Gärdestad. Jag visste ju inte alls om det här. Det är nästan som att jag blev kidnappad. Men jag har varit nyfiken på Kennethklubben länge, så det kunde vara på tiden att jag fick titta närmare på det här. Kenneth Selvehed höll “talet till Kenneth”, där han framhöll namnets storhet jämfört med oss andra mindre lyckligt lottade. Det var också han som delade ut priset till Kenneth Gärdestad. Kenneth Gärdestad är mest känd för att ha skrivit texterna till låtarna som hans bror Ted sjöng. Nu arbetar han som chefsarkitekt på Kunskapsskolans huvudkontor i Stockholm, där hans arbete också gav honom pris förra året.
– Jag skriver fortfarande texter, parallellt med att jag jobbar som arkitekt. För mig känns det som att jag behöver båda sakerna. Jag behöver jobba för att kunna skriva och tvärtom, säger han.
– Just nu håller jag på att översätta mina texter till engelska. Och Jojje Wadenius som jag jobbat med tidigare ringde i går, så vi får väl se om det kan bli något nytt projekt.
Hur ska du fira det här?
– Jag blir omhändertagen här. De har planerat hela kvällen, så jag antar att jag inte behöver bekymra mig om det.

.
Svenska Kennethklubben grundades i Sundsvall 1993 och har sedan dess utsett “Årets Kenneth“. Bland tidigare pristagarna märks fotbollsspelaren Kennet Andersson och rallycrossåkaren Kenneth Hansen.

.