aretskennet2001Årets Kenneth 2001 
Till årets Kenneth 2001 har utsetts:

Professor Kenneth Nilsson
Cancerfondens forskningschef.

 

Motivering 
… för att han under Cancerfondens jubileumsår på ett enastående sätt lyckats sprida hoppfull information om cancerfrågan samtidigt som han visat på vikten av fortsatta stora forskningsinsatser kring denna folksjukdom. På ett sant Kenneth-vis förmår han driva frågor på hög internationell nivå samtidigt som han alltid och rekordsnabbt ger vardaglig och handfast hjälp till alla som så efterfrågar.
En flexibel Kennet
h i tiden – värd att firas!  – Det här är första gången vi väljer någon från det medicinska fältet, berättar klubbens ordförande Kenneth Krook i Sundsvall. Vi tycker det känns särskilt roligt eftersom Cancerfonden firade 50-årsjubileum 2001 och Kenneth Nilsson verkligen bidrog till att cancerfrågorna uppmärksammades över hela landet. Själva utmärkelsen består mest av äran och det faktum att hundratals “namnar” jublar när priset i morgon, på Kenneths namnsdag den 22 mars, delas ut på Grand Hotell i Sundsvall som är klubbens födelsestad. En och annan specialkomponerad Kenneth-bakelse lär också serveras…  Kenneth Nilsson kommenterar:

– Det är klart jag känner mig hedrad å cancerforskningens vägnar, säger Kenneth Nilsson, Årets Kenneth 2001. Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt forskningen och tycker att vi gjort stora framsteg i kampen mot cancer. Däremot har jag faktiskt inte tänkt så mycket på att det finns en särskild klubb för alla oss som heter Kenneth, men allt som gör att de livsviktiga cancerfrågorna lyfts fram känns viktigt och stimulerande. Nu får jag nog bli medlem!