Fragor årets kennet2009

Årets Kenneth 2009

.

Frågor till Kenneth Bengtsson från Kennethklubben:

.

Vad är den bakomliggande orsaken till ICA:s engagemang för de funktionshindrade?

 

Vi har en tradition av att stödja det lokala samhället eftersom vi har en så given plats på många orter. Då är det naturligt för oss att vara närvarande även i den här typen av frågor. Dessutom kopplar ”Vi kan mer” mycket konkret till det vi gör i butikerna. ICA vill bidra till ett samhälle där alla får ta del och utvecklas till sin fulla potential, även om förutsättningarna för olika individer kan se olika ut. Det är en satsning som ligger väldigt väl i linje med hela ICAs värderingar. Det här är ett projekt vi är stolta över.

.
Vem är upphovsmannen till satsningen och vad har din roll varit?

.

När jag såg Glada Hudik teatern och mötte de duktiga skådespelarna, föddes idén om ett bredare samarbete. Nu har ICA lanserat Vi kan mer. Jag är otroligt stolt över att vi lyckats få igång detta. Jag är personligen engagerad men flera medarbetare i organisationen – och inte minst i butikerna – är delaktiga i det här.

.

Hur kommer gemene man att märka satsningen i fortsättningen nu när ”Jerry-episoderna” är avslutade (?) i TV-reklamen?

”Vi kan mer” är ett långsiktigt projekt som syftar till att ge funktionshindrade jobb i ICA-butikerna. Allt eftersom satsningen fortsätter kommer det att märkas ute i våra butiker i form av fler medarbetare med olika bakgrund.

 

Kände du till Svenska Kennethklubben sedan tidigare och i så fall när var första gången du noterade att vi fanns till?

Ja, jag har hört talas om att den finns.

.

Kände du till att vi varje år utser ”Årets Kenneth” på KennethDagen 22/3?

Nej, det är nytt för mig – det visste jag inte förrän jag själv fick priset.

.

Du får utmärkelsen ”Årets Kenneth 2009” för ditt engagemang för denna grupp av människor. Hur ser du på utmärkelsen?

Det är roligt att få utmärkelsen Årets Kenneth – konkurrensen är ju hård i och med att vi ändå är runt 35 000 personer i Sverige som bär samma namn. Beskedet om utmärkelsen var lika oväntat som roligt att få.

Men gladast är jag över motiveringen i sig, som starkt kopplar till ICAs satsning ”Vi kan mer”. Att ge funktionshindrade möjlighet till arbete i ICA-butikerna är något som jag och många med mig inom ICA, känner starkt för.

.

Hur ser du på den extra uppmärksamhet som er kampanj nu kommer att få och vår delaktighet i detta?

Eftersom det är en viktig fråga så är all uppmärksamhet för satsningen viktig. Det är roligt att även Kennethklubben delar det engagemanget.

.